Reklamer og medietryk virker på flere niveauer. Noget fungerer godt til at skabe salg nu og her, mens andet fungerer bedre til at påvirke på langt sigt og f.eks. bidrage til at opbygge en fremtidig pipeline af kunder.
For at give en holistisk vurdering af den totale medieeffekt, bør der derfor tages højde for både kort- og langsigtede effekter.
Radio bruges oftest som et taktisk medie og mange af vores store annoncører opererer også indenfor detailhandel.
Sammen med Data Intelligence, som har Nordens største ROI-database, kan vi dokumentere – på tværs af alle cases i databasen, at radio er det mest effektive medie med en ROI på 3.
Men kan radio også bygge brands (brand KPI’er) på den lange sigt?
Det spørgsmål får vi ofte stillet, hvorfor vi sammen med Data Intelligence også har undersøgt dette via et studie som omfatter mere end 50 modeller, med brands repræsenteret fra 10 forskellige brancher. Datagrundlaget er ugentlig brand-tracking data (periode 3-4 år). Medieeffekter er beregnet for 10 forskellige medie-grupperinger og er baseret på netto-spending.
Studiet viser at der er stor variation mellem mediekanalernes evne til at påvirke reklameerindring og mærkekendskab. Radio, biograf og TV er de tre mest effektive medier – mens SEM ligger i den modsatte ende og er dyrest.
Resultaterne viser at offline medier er stærkere til upper funnel aktiviteter, såsom brand building – mens online medier dyrere. Andre studier viser også, at online medier typisk er stærke til lower funnel aktiviteter, såsom konverteringer.
Ser man på mediegruppernes samlede medieeffekt, understreges radiomediets styrke tydeligt.
Kilde: Data Intelligence
Kontakt Research and Development Director, Birgitte Bjerg Lorenzen, på
tlf. +45 20 40 23 13, hvis du er interesseret i at høre mere.